"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту впали до мінімумів за два тижні

П'ятниця, 25 травня 2018, 18:11

Падіння цін на нафту триває в п'ятницю через побоювання, що Росія і Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) наростять нафтовидобуток.

Про це свідчать дані торгів, передає "Інтерфакс-Україна".

Котирування опустилися до мінімуму приблизно за два тижні. За підсумками поточного тижня нафта подешевшає вперше за місяць: Brent втратила 2,2% з закриття торгів минулої п'ятниці, WTI - 4%.

Липневі ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures до 17:49 подешевшали на 2,02 долара (2,57%) - до 76,77 долара за барель.

Реклама:

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI з поставкою в липні зменшилися в п'ятницю на 2,31 долара (3,27%) - до 68,40 долара за барель.

"Нафта торгується нижче, увагу привертають два фактори: вплив високої ціни на зростання попиту в II півріччі і потенціал того, що Росія і ОПЕК відкриють вентилі на повну, щоб компенсувати венесуельський дефіцит поставок", - написав у Twitter стратег Saxo Bank Оле Хансен.

"Поки мова йде про консолідацію, а не про корекцію, але прорив Brent нижче 75,4 доларів за барель може це змінити", - додав він.

Саудівська Аравія допускає, що угода ОПЕК+ може бути скоригована слідом за зміненим ринком нафти і очікує рішення з цього питання вже в червні, сказав глава Міненерго країни Халід аль-Фаліх в кулуарах Петербурзького міжнародного економічного форуму (ПМЕФ-2018).

Він додав, що Саудівська Аравія пропонує учасниками угоди ОПЕК+ з другої половини року поступово збільшувати на ринку пропозицію нафти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!