"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ОПЕК і Росія планують збільшити видобуток нафти - Reuters

П'ятниця, 25 травня 2018, 15:15
 

Саудівська Аравія і Росія обговорюють збільшення видобутку нафти в рамках глобального пакту ОПЕК+ приблизно на 1 мільйон барелів на добу.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела.

У грудні 2016 року ОПЕК і кілька країн поза картелем, включаючи Росію, домовилися скоротити видобуток нафти приблизно на 1,8 мільйона барелів на добу заради вирівнювання балансу глобального попиту і пропозиції. Угода діє до кінця поточного року.

За словами джерел, нарощування виробництва сировини на 1 мільйон барелів на добу знизить рівень дотримання учасниками умов угоди до 100 відсотків з приблизно 152 відсотків, досягнутих у квітні.

Реклама:

Початкові переговори на цьому тижні ініціювали міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх і його колеги з РФ і ОАЕ на Петербурзькому міжнародному енергетичному форумі.

Обговорення триває, сказали джерела, додавши, що метою є ослаблення рекордної прихильності умовами операції до 100 відсотків, що, в свою чергу, допоможе остудити ралі на нафтовому ринку.

За словами джерел, остаточний обсяг нарощування видобутку ще не узгоджений.

"На даний момент переговори націлені на те, щоб знизити рівень дотримання умов угоди до 100 відсотків, і це більше стосується ОПЕК, ніж країн, які не входять в картель", - зазначило одне з джерел.

Нагадаємо, ціни на нафту підвищуються після оголошення перемир'я в торговельній війні США і Китаю і венесуельських виборів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: