Найбільший зернотрейдер наростив експорт зернових і олійних майже на 30%

Четвер, 24 травня 2018, 15:20
 

ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація" (ДПЗКУ) за січень-квітень 2018 року збільшила експорт зернових і олійних культур майже на 30% в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відзначається, що ДПЗКУ активізувала торгівлю зі своїм стратегічним партнером – Китайською національною корпорацією ССЕС - і в рамках двостороннього зернового проекту відвантажила на його адресу майже 484 тис тонн кукурудзи. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року обсяг експорту зріс майже в 3,2 рази.

Також держкорпорація освоїла нові ринки Індонезії, Ємену та Мозамбіку.

Реклама:

Держкорпорація в 2012 році домовився з Експортно-імпортним банком Китаю про надання кредиту 1,5 млрд доларів, який планувалося використовувати на закупівлі зерна для їх експорту за торговельними угодами з КНР. Оператором з китайської сторони за даним контрактом, розрахованим на 15 років, виступила Китайська національна корпорація машинної індустрії та генеральних підрядів (ССЕС).

Очікуваний загальний обсяг поставок зернових з України в рамках контракту, за інформацією Мінагропроду, становитиме 80 млн тонн (перший рік поставок за кредитним договором - 4 млн тонн, другий рік - 4,5 тонн, з третього року по 15-й - мінімум 5,17 млн ​​тонн).

Передбачалося, що в подальшому китайська сторона виділить ще 1,5 млрд доларів на проекти зрошення і розвитку зернової логістики.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: