"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Компанія Дерипаски оголосила про відставку топ-менеджерів

Четвер, 24 травня 2018, 13:00
 

Російська компанія "Русал", що належить олігархові Олегу Дерипасці, оголосила про відставку топ-менеджменту.

Про це йдеться в заяві на сайті компанії.

"З квітня 2018 року компанія, діючи в інтересах своїх кредиторів, акціонерів та партнерів, вела постійний діалог з владою США, намагаючись домогтися зняття режиму санкцій, введених Управлінням з контролю над іноземними активами (OFAC) Мінфіну США", - йдеться в повідомленні.

Компанію покинула генеральний директор Александра Буріко. Раду директорів "Русала" залишають Владислав Соловйов, Зігфрід Вольф, Максим Соков, Дмитрій Афанасьєв, Гульжан Молдажанова, Ольга Машковська і Єкатерина Нікітіна.

Реклама:

Виконуючим обов'язки гендиректора компанії призначений 52-річний Євгеній Нікітін.

У компанії зазначили, що відставки керівників стали частиною кроків щодо забезпечення виведення "Русала" з-під дії санкцій.

Як повідомлялося, 6 квітня у зв'язку з агресією РФ в Україні США запровадили санкції проти ряду російських бізнесменів, чиновників і компаній. Під обмежувальні заходи, зокрема, підпали, "Русал" і En + Group Олега Дерипаски.

Мінфін США 23 квітня допустив пом'якшення санкцій проти "Русала", якщо Дерипаска перестане контролювати компанію.

Тоді ж група компаній En +, що є контролюючим акціонером "Русала", повідомила, що Дерипаска погодився покинути раду її директорів і готовий скоротити свою частку в ній нижче 50 відсотків. Однак в Мінфіні США заявили, що це безпосередньо не є підставою для виведення компанії з-під санкцій.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: