Microsoft і Google оголосили про нову уразливість в процесорах Intel

Середа, 23 травня 2018, 11:05
 

Фахівці Microsoft і Google виявили нову уразливість в процесорах Intel, виправлення якої може привести до уповільнення роботи.

Про це повідомляється на офіційному сайті Intel.

Відзначається, що нова уразливість схожа на Spectre і Meltdown.

Після виявлення попередніх вразливостей браузери Chrome, Safari і Edge вже отримали оновлення від Meltdown, тому їх користувачі частково захищені від уразливості, проте Intel все одно рекомендує встановити оновлення прошивки процесора, яке компанія випустить найближчим часом.

Реклама:

В Intel відзначають, що оновлення прошивки включить в себе захист від нової уразливості за замовчуванням, однак може знизити продуктивність деяких систем.

Нагадаємо, дві основні вразливості, відомі як Meltdown і Spectre, були виявлені в процесорах Intel на початку січня.

У центральному процесорі була виявлена прогалина, яка потенційно могла призвести до розкрадання конфіденційних даних користувачів.

Експерти припустили тоді, що ліквідація вразливостей може уповільнити роботу комп'ютерів на 30%.

Первинний аналіз Intel показав, що робота з серверами сайтів сповільнилася на 2%. При симуляції операцій біржового брокера продуктивність знизилася на 4%.

"У такій компанії як наша, 4% - вже багато. Час угод вимірюється мікросекундами. Компанії витрачають величезну кількість часу і грошей на те, щоб швидкість роботи сервера була максимальною", - каже Аласдер Хейнс з фондової біржі Aquis.

Найсуттєвіше зниження продуктивності торкнулося серверів, що працюють з великими масивами даних. Швидкість їх роботи може знизитися на 25%.

Читайте також: 90% процесорів виявилися небезпечними. Що робити власникам гаджетів?

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: