Тігіпко об’єднав два своїх банка

Вівторок, 22 травня 2018, 18:20
 

Акціонери львівського ВіЕс Банку ухвалили рішення про злиття банку з київським ТАСкомбанк.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на повідомлення ВіЕс Банку у системі розкриття інформації НКЦПФР.

Реорганізація ВіЕс Банку шляхом приєднання до ТАСкомбанк розпочнеться після отримання дозволу Національного банку України.

Як повідомлялося, в березні-2018 наглядова рада ТАСкомбанк затвердила план дій із реорганізації шляхом приєднання ВіЕс Банку.

Група "ТАС" заснована в 1998 році, має активи в фінансовому та промисловому секторах, сільському господарстві, нерухомості, фармацевтиці та венчурних проектах. До фінансового сектору групи входять ТАСкомбанк, Універсал банк, ВіЕс Банк, дві страхові компанії та низка інших організацій. Засновником і основним акціонером групи є Сергій Тігіпко.

На початку листопада 2017 року Нацбанк України погодив з Тігіпком опосередковане придбання 99,9% акцій ВіЕс Банку. Прямим покупцем виступила кіпрська компанія Bailican Limited. Операцію було закрито на початку грудня 2017 року.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2018 року за розміром чистих активів ТАСкомбанк посідав 18-е місце (13,843 млрд гривень), ВіЕс Банк - 34-е місце (2,646 млрд гривень) серед 84 банків, що діяли в країні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: