"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Золото подешевшало до мінімуму цього року

Понеділок, 21 травня 2018, 18:40
 

Котирування ф'ючерсів на золото знижуються і можуть завершити день на мінімальній позначці в цьому році.

Про це повідомляє MarketWatch, передає "Інтерфакс-Україна".

Трейдери розпродають метали та інші активи, які традиційно відносяться до "безпечних гаваней", через ослаблення побоювань виникнення торгової війни між Китаєм і США.

Червневі контракти на Comex подешевшали на 0,6% - до 1283,9 долара за унцію.

Реклама:

За підсумками минулого тижня вони втратили 2,2%, що стало найгіршим п'ятиденним падінням з початку грудня 2017 року.

У минулі вихідні представники США і КНР заявили про успіх чергового раунду переговорів, які цього разу проходили в Вашингтоні. Як сказав віце-прем'єр Держради КНР Лю Хе, сторони погодилися вживати заходів, які не допустили б торговельної війни між країнами, включаючи протидію зростанню торгових тарифів.

США і Китай "поставили торгову війну на паузу", заявив у неділю американський міністр фінансів Стівен Мнучін. За його словами, за підсумками двосторонніх переговорів Вашингтон і Пекін дійсно відмовилися від ідеї взаємного підвищення торгових тарифів.

Ціна ф'ючерсів на срібло з поставкою в липні на Comex опустилася в ході торгів у понеділок на 0,6% - до 16,355 долара за унцію.

Ціна платини опустилася на 0,7% і перебувала на мінімальній позначці з середини грудня - 881 долар за унцію. При цьому зниження відбувається сьомі торги поспіль, чого не відбувалося з 2015 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: