"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

США пригрозили Ірану наймасштабнішими санкціями в історії

Понеділок, 21 травня 2018, 18:07
 

Державний секретар США Майк Помпео погрожує запровадити найсильніші в історії санкції проти Ірану, якщо його уряд не змінить курс.

Про це повідомляє AP.

Помпео закликав до створення нової ядерної угоди з Іраном після того, як президент Дональд Трамп вийшов з пакту 2015 року. Глава Держдепу каже, що адміністрація Трампа воліє укласти договір, який буде ратифікований Конгресом.

Помпео склав список з 12-ти "основних вимог" до Ірану, у якому йдеться про те, що Тегеран повинен припинити збагачення урану і обробку плутонію. Крім того, Іран повинен забезпечити "беззаперечний доступ до всіх ядерних об'єктів на всій території країни".

Реклама:

Помпео заявив, що Іран також має "визволити всіх громадян США", припинити підтримку повстанців-хуситів у Ємені, "вивести всі війська з Сирії" і припинити погрожувати Ізраїлю.

Нагадаємо, Трамп офіційно оголосив про вихід США з угоди. Згодом США розширили персональні санкції проти Ірану.

Президент Ірану Хасан Рухані пригрозив відновити збагачення урану у більших, ніж до цього, масштабах, якщо ядерна угода провалиться.

У 2015 році Іран погодився згорнути свою ядерну програму в обмін на полегшення економічних санкцій з боку країн-підписантів угоди.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: