Шахраї отримали 47 мільйонів доларів за криптовалюту, нібито підкріплену чаєм

Субота, 19 травня 2018, 15:20
 

Китайська поліція заарештувала шість осіб, які привласнили 47 мільйонів доларів, що належать трьом тисячам інвесторів з Китаю. Злочинці продавали криптовалюту, яка, як вони заявляли, була забезпечена чаєм.

Про це повідомляє РБК з посиланням на Guangdong Daily.

Компанія PEB в січні 2017 року почала виробляти токен Pu'er Coin. На сайті проекту повідомляється, що покупці отримують контракт, що дає право володіння певною кількістю акцій Pu'er Tibetan. Шахраї заявляли, що вони коштують мільярди доларів.

За даними поліцейського розслідування, компанія за допомогою реклами в соціальних мережах і виїзних презентацій в дорогих готелях обіцяла своїм інвесторам високі короткострокові дивіденди.

Реклама:

Проекту вдалося залучити велику кількість користувачів за рахунок маніпуляцій з ціною монети за допомогою власних засобів на вторинному ринку. Курс токена в минулому році зріс в 20 разів.

У квітні фірма отримала попередження і штраф від китайської Державної адміністрації регулювання ринку, яка займається забезпеченням чесної і справедливої ​​ринкової конкуренції.

Відомство оштрафувало Pu'er Tibetan на 20 млн доларів за поширення неправдивої інформації про те, що вартість криптовалюта підкріплена великими запасами тибетського чаю.

Нагадаємо, Венесуела стала першою країною, яка запустила власну криптовалюта, забезпечену нафтою.

Відразу кілька рейтингових сайтів ICO назвали венесуельську криптовалюту шахрайською.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: