"Укрпошта" задумалась над створенням міжнародного хабу з доставки посилок

Четвер, 17 травня 2018, 16:30
 

Державний поштовий оператор планує стати центром транзиту кореспонденції і посилок на маршруті Азія-Європа.

Про це заявив в.о. гендиректора Укрпошти Ігор Смілянський, передає ЦТС.

Він зазначив, що разом з імпортом і експортом світові пошти активно розвивають транзитний бізнес, виконуючи функцію хабів для цілих регіонів.

Завдяки пілотному проекту в Україні з'явиться можливість поступово запустити обробку транзитних поштових відправлень для Європи та Азії.

Реклама:

"Укрпошта буде отримувати від партнерів консолідовані партії відправлень, обробляти їх на своїх місцях міжнародного поштового обміну і відправляти безпосередньо в країни призначення. Крім збільшення обсягів обробленої пошти, це призведе до розвитку інфраструктури аеропортів і завантаження авіаліній. Для схожого проекту, наприклад, пошта Туреччини планує відкривати спеціалізований термінал на території аеропорту в Стамбулі", - сказав топ-менеджер Укрпошти.

В аналогічному форматі транзиту працюють пошти Латвії, Литви, Естонії, Грузії, Азербайджану, Німеччини, Угорщини, Польщі, Гонконгу, Сінгапуру, Нідерландів, Малайзії, Швеції, Фінляндії та ін. країн.

Наприклад, в пошті Естонії (Eesti Post) міжнародний транзит працює для 100 країн.

Пілотний проект щодо змішаного переміщення транзитних відправлень та їх обробки в місцях міжнародного поштового обміну "Укрпошти" буде реалізовуватися з червня 2018 року до кінця 2019 року.

"Укрпошта" наводить дані, що в 2017 році опрацювала 1 млн кг транзитних відправлень, збільшивши їх кількість втричі в порівнянні з показником 2016 року, а загальний обсяг обробленої міжнародної пошти досяг 7 млн кг.

Раніше Кабмін прийняв розпорядження про проведення в 2018-2019 роках даного проекту з розвитку транзитного пересилання міжнародних відправлень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: