"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Коломойський розповів, як закінчити "лондонський процес"

Середа, 16 травня 2018, 13:55
 

За словами бізнесмена Ігоря Коломойського, якщо український суд скасує націоналізацію Приватбанку і поверне його бізнесмену, то судовий процес в Лондоні завершиться.

Про це він повідомив в інтерв'ю Deutsche Welle.

"Давайте я розповім вам про "Приватбанк". Зовсім недавно його акціями володів я і мій партнер Боголюбов, відсотків на 90. Потім відбулася незаконна, з моєї точки зору, націоналізація. З приводу чого йдуть судові процеси в Україні, і йдуть вони, скажімо так, з перемінним успіхом, але більше, як на мене, в нашу користь", - зазначив Коломойський.

"І якщо суд вирішить, що націоналізація була неправильна, то тоді нам по ідеї повинні повернути банк. І тоді весь лондонський процес закінчиться сам по собі, тому що ми ж не можемо самі проти себе судитися", - додав він.

Реклама:

За словами Коломойського, поки контроль над банком у держави, вони ініціювали процес в Лондоні з метою ускладнити йому і Боголюбову життя та обмежити їх активи.

"Заморозити ці активи, ввести нам обмеження з особистих витрат. Поки є такий наказ суду, ми його виконуємо, такі правила гри", - зазначив Коломойський.

Як відомо, 19 грудня 2017 року Високий Суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, а також шести компаній, які, ймовірно, їм належать.

За підсумками засідання 19 січня Високий суд Лондона продовжив дію наказу про всесвітній арешт активів колишніх власників Приватбанку Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова до чергового відповідного указу суду.

Рекомендуємо почитати: Сувора Лондонська зима: що можуть втратити Коломойський, Григоришин і Ахметов

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: