"Укргазвидобування" закупила у компанії Пінчука труби на 3 мільярди

Середа, 16 травня 2018, 13:05
 

ПАТ "Укргазвидобування" уклало шість угод з ТОВ "Інтерпайп Україна" про закупівлю труб на загальну суму 3,04 мільярда гривень.

Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на дані в системі "Прозорро".

Зокрема, компанії Віктора Пінчука замовили 52 тис тонн різних труб по 50-77 тис грн за тонну.

Виробниками труб є ТОВ "Інтерпайп Ніко Тьюб" і ЗАТ "Інтерпайп НТЗ" Пінчука, а також ті, що не належать йому, - ПАТ "Сіверський трубний завод", ПАТ "Трубна металургійна компанія" (Росія), а також китайські VAM (Changzhou) Oil&Gas Premium Equipments Co , Ltd і Anhui Tianda Oil Pipe Company Limited.

Реклама:

Сума угод на 3% нижча загальної очікуваної вартості закупівлі в 3,13 млрд грн.

В окремих тендерах також брали участь ТОВ "Дніпровський трубний завод", ТОВ "Нафтосервіс", ТОВ "Ді-Прайм" і ТОВ "Інсігнум".

У ряді випадків останні дві фірми з дещо нижчими цінами відкидали, бо був потрібний дворічний досвід аналогічних поставок, тоді як "Інсігнум" створений у вересні 2017 року, а "Ді-Прайм" - в жовтні 2016 року.

В цілому "Інтерпайп" Віктора Пінчука за час існування системи "Прозорро" з 2016 року отримав підряди в системі "Укргазвидобування" на 8,57 млрд грн.

Це 84% від усіх угод "Укргазвидобування" з усіма постачальниками будь-яких труб в цей період.

При цьому рік за роком конкуренція на трубних тендерах головного офісу "Укргазвидобування" знижується. За даними аналітичної системи "Bipro.Prozorro", в 2016 році середня кількість учасників торгів була 3,88, в 2017 - 3,43, в 2018 році - 2,86.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: