"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українці розробили платіжний браслет з ідентифікацією по кардіограмі

Середа, 16 травня 2018, 11:45
 

Український стартап MAWI Solutions, який займається розробкою біометричних браслетів, спільно з "Приватбанком" представили платіжний браслет MAWI Pay з технологією безконтактної оплати Mastercard.

Про це повідомляє Ain.ua.

Браслет дозволяє оплачувати товари і послуги безконтактно, просто приклавши пристрій до платіжного терміналу.

Аутентифікація власника браслета відбувається за допомогою електрокардіограми - якщо його вдягнуто на руку чужинця, пристрій розпізнає це і відключить функцію платежів.

Реклама:

Як повідомляють розробники, точність визначення особистості по ЕКГ можна порівняти з точністю відбитку пальців та інших біометрик. Тільки власник зможе платити пристроєм в торгових точках - можна не побоюватися, що браслет буде загублений або вкрадений і хтось спустошить ваші рахунки.

"Ми провели безліч досліджень, щоб бути впевненими, що ЕКГ - унікальний біометричний ідентифікатор. Наші алгоритми навчилися визначати з високою точністю людину всього за кількома ударами серця. На якість розпізнавання не впливають ні фізичні навантаження, ні зміни віку людини, ні стрес", - заявив СЕО MAWI Рон Фрідман.

На відточування технології розробники витратили близько року. У найближчому майбутньому її затверджуватимуть спільно зі швейцарськими вченими з інституту Idiap Martigny, щоб MAWI Pay міг офіційно отримати статус біометрії.

У проекті також взяли участь "Приватбанк" і Mastercard, які взяли на себе розробку і інтеграцію платіжних рішень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!