"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

РФ прийняла законопроект про санкції проти США в першому читанні

Вівторок, 15 травня 2018, 13:25
 

Державна Дума РФ на засіданні у вівторок, 15 травня, прийняла в першому читанні законопроект про протидію санкціям США.

Про це повідомляє Сноб.

Відзначається, що все 410 депутатів, присутніх на засіданні, одноголосно підтримали законопроект про відповідь "на недружні дії" США та інших країн.

Згідно з документом, уряд зможе забороняти імпорт продукції та сировини з країн, які прийняли антиросійські санкції. У законопроекті перераховані конкретні сфери, в яких заборонять імпорт. Серед них ліки і медична техніка.

Реклама:

Думський комітет з законотворчості запропонував до другого читання прибрати із законопроекту згадки конкретних сфер, на які будуть поширюватися санкції. При цьому у влади залишиться можливість заборонити ввезення будь-якої продукції і сировини - за винятком життєво необхідних товарів, які не виробляються в Росії.

Раніше Сполучені Штати ввели санкції проти російських бізнесменів і чиновників з "кремлівського списку".

До санкційного списку, зокрема, потрапили мільярдер Олег Дерипаска і голова ради директорів групи компаній "Ренова" Віктор Вексельберг, який, за оцінками Forbes, є найбагатшою людиною Росії.

Крім того, під санкції потрапили компанії En+, "Ренова", "Русал", "Російські машини", "Рособоронекспорт" і ще вісім російських компаній, а також bfinance, пов'язана з Дерипаскою. Американським компаніям і громадянам заборонено займатися з ними бізнесом.

Як відомо, наприкінці січня Міністерство фінансів США опублікувало так звану "кремлівську доповідь", у якій перераховані імена наближених до президента РФ Володимира Путіна російських чиновників і бізнесменів, проти яких можуть бути введені санкції.

Читайте також: Вся кремлівська рать. Хто з росіян потрапив до доповіді Мінфіну США (повний перелік)

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: