"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Понад 400 компаній з Росії потрапили під санкції США

Вівторок, 15 травня 2018, 11:47

Спікер Держдуми В'ячеслав Володін заявив, що під американські санкції потрапило понад 400 російських компаній і 200 громадян РФ.

Про це він сказав журналістам у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Санкції США мають абсолютно недружній характер, у нас під них потрапило понад 400 юридичних осіб та близько 200 громадян нашої країни, і ми повинні робити все для того, щоб захистити інтереси нашої держави, забезпечити безпеку країни, гарантувати права і свободи наших громадян", - сказав Володін.

Раніше Сполучені Штати ввели санкції проти російських бізнесменів і чиновників з "кремлівського списку".

Реклама:

До санкційного списку, зокрема, потрапили мільярдер Олег Дерипаска і голова ради директорів групи компаній "Ренова" Віктор Вексельберг, який, за оцінками Forbes, є найбагатшою людиною Росії.

Крім того, під санкції потрапили компанії En+, "Ренова", "Русал", "Російські машини", "Рособоронекспорт" і ще вісім російських компаній, а також bfinance, пов'язана з Дерипаскою. Американським компаніям і громадянам заборонено займатися з ними бізнесом.

Як відомо, наприкінці січня Міністерство фінансів США опублікувало так звану "кремлівську доповідь", у якій перераховані імена наближених до президента РФ Володимира Путіна російських чиновників і бізнесменів, проти яких можуть бути введені санкції.

Читайте також: Вся кремлівська рать. Хто з росіян потрапив до доповіді Мінфіну США (повний перелік)

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!