У Німеччині хочуть консенсусу між Україною і РФ щодо "Північного потоку-2"

Понеділок, 14 травня 2018, 17:35

Міністр економіки Німеччини Петер Альтмаєр заявив, що у суперечці щодо газогону "Північний потік-2" потрібно досягти згоди між Україною та Росією.

Про це він заявив під час візиту до Києва, повідомляє Deutsche Welle.

За словами Альтмаєра, має бути знайдене рішення, що враховує інтереси усіх залучених сторін.

Під час зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом міністр також зазначив, що Німеччина "дуже серйозно" ставиться до своєї відповідальності перед Україною в цьому питанні.

Реклама:

"Ми повинні поважати і інтереси України, в тому числі фінансові, виробити гарантії з тим, щоб продовжити транзит газу Україною і досягти позитивних результатів", - наводить слова Петера Альтмаєра офіційний сайт уряду України.

Володимир Гройсман зі свого боку підкреслив важливість підтримки Німеччиною суверенітету та територіальної цілісності України. Стосовно проекту газогону "Північний потік-2" Гройсман заявив, що це виключно політичний проект для політичного тиску на Україну та Європу.

"Для Росії це вигідний проект, який в довгостроковій перспективі забезпечить залежність всієї Європи від Росії. І при цьому не існує жодної реальної гарантії, що "Північний потік-2" не буде використано у політичних цілях", - підкреслив прем'єр-міністр України.

Нагадаємо, що міністр економіки Німеччини Петер Альтмаєр здійснює візит до України і Росії. Після Києва Альтмаєр відвідає Москву.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!