Ціни на нафту падають на побоюваннях торгової війни США і Китаю

П'ятниця, 6 квітня 2018, 10:02

Ціни на нафту знижуються після стрибка за підсумками попередньої сесії, обумовленого даними про різке зниження запасів у США.

Про це свідчать дані торгів, передає "Інтерфакс-Україна".

Негативний вплив на ринок в п'ятницю надають зростаючі в черговий раз побоювання торгової війни між США і Китаєм після появи інформації про намір американського президента Дональда Трампа обкласти новими митами товари китайського експорту ще на 100 млрд доларів.

Ціна червневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:20 зменшилася на 0,44 долара (0,64%) - до 67,89 долара за барель. У четвер контракти подорожчали на 0,31 долара (0,46%) - до 68,33 долара за барель.

Реклама:

Вартість ф'ючерсу на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилася до цього часу на 0,46 долара (0,72%) - до 63,08 долара за барель.

За підсумками попередньої сесії контракти зросли в ціні на 0,17 долара (0,27%) - до 63,54 долара за барель.

"Тривалі погрози Трампа Китаю в той момент, коли обидві країни заявили, що готові до переговорів, змушує інвесторів йти з ризикованих активів, включаючи нафту, - цитує агентство Bloomberg трейдера NH Investment & Securities Хонга Сунгкі. - Зростання експорту нафти з США сприяло несподіваному зниженню запасів нафти минулого тижня".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: