"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Працівники Google вимагають від компанії припинити співпрацю з Пентагоном

Четвер, 5 квітня 2018, 15:00
 

Більше трьох тисяч працівників Google підписали лист зі зверненням до гендиректора Сундар Пічаї, в якому попросили припинення участі компанії в ініціативі Міноборони США.

Про це повідомляє The New York Times.

Лист, який циркулює всередині Google і зібрав більше 3100 підписів, відображає культурне зіткнення між Силіконовою долиною і федеральним урядом, яке, ймовірно, буде посилюватися, оскільки новітній штучний інтелект все частіше використовується у військових цілях.

"Ми вважаємо, що Google не повинен брати участь у військовому бізнесі", - йдеться в листі, адресованому виконавчому директору компанії Сундар Пічаї.

Реклама:
 

Прохання співробітників полягає в тому, щоб Google припинив діючі програми та оголосив в політиці, що ніколи не буде створювати технології для ведення війни.

Автори листа також звернули увагу на старий девіз "корпорації добра" - "Do not be evil" ("Не будь злом").

3 квітня Пічаї виступив з питань співпраці Google з військовими. Він не згадав у своїй промові лист працівників компанії, але вказав на обґрунтованість занепокоєння з приводу використання технологій машинного навчання в бойових дронах. Обговорення подібних проблем він назвав "надзвичайно важливим і корисним".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: