"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Cambridge Analytica заперечує отримання даних 87 мільйонів користувачів Facebook

Четвер, 5 квітня 2018, 13:25
 

Cambridge Analytica стверджує, що отримала дані лише 30 мільйонів користувачів Facebook, як це було прописано у контракті.

Про це йдеться в прес-релізі компанії.

"Facebook повідомила, що компанія GSR (Global Science Research – ЕП) неналежним чином отримала дані щонайменше 87 мільйонів користувачів. Cambridge Analytica має ліцензію на дані не більше 30 мільйонів користувачів від GSR, це чітко зазначено в нашому контракті з дослідницькою компанією. Ми не отримували більше даних", - йдеться в повідомленні.

У компанії також відзначили, що всі дані, які компанія отримала, були негайно видалені з сервера після звернення Facebook. 

Реклама:

Нагадаємо, у Facebook заявили, що скандал навколо витоку даних зачепив щонайменше 87 мільйонів користувачів соцмережі, раніше говорили про 50 мільйонів.

17 березня стало відомо, що британська аналітична компанія Cambridge Analytica зберігала і аналізувала дані приблизно про 50 мільйонів громадян, які мають сторінки в соціальній мережі. 

Після цього в Америці почалася акція #видалифейсбук, серед її учасників - творець месенджера WhatsApp, та Ілон Маск.

Після чотирьох днів мовчання голова Facebook Марк Цукерберг прокоментував витік даних компанії та ситуацію з Cambridge Analytіca.

Детальніше читайте: Скандал навколо Facebook: хто і навіщо злив дані 50 мільйонів користувачів

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!