Vodafone випустив євробонди на 90 мільйонів євро

Середа, 4 квітня 2018, 10:30
 

ПрАТ "ВФ-Україна" (бренд "Vodafone Україна") випустило єврооблігації на суму 90 мільйонів євро з купонним доходом 9,2% річних.

Про це повідомила фінансовий директор "ВФ-Україна" Наталія Шевченко, передає "Інтерфакс-Україна".

Термін погашення цінних паперів - лютий 2021 року.

Єврооблігації випущені через компанію Capital Valentine B.V (Нідерланди). Перший купонний платіж запланований на 19 серпня 2018 року.

Реклама:

"Угода структурована таким чином, щоб дотримувалися вимоги місцевого законодавства. Робити випуск і розміщення цінних паперів на європейській фондовій біржі має право компанія, зареєстрована в даній юрисдикції. Тому розміщення єврооблігацій здійснювалося компанією Capital Valentine, а технічно гроші в Україну переводяться в формі позики", - пояснила Шевченко.

Фіндиректор компанії додала, що доходи, отримані від розміщення єврооблігацій, будуть використані в основному для придбання ліцензій LTE і частково для будівництва мережі.

За словами топ-менеждера оператора, потреба оператора в додатковому фінансуванні склалася через те, що компанія ще не встигла добудувати 3G-мережу і заробити достатньо коштів, щоб інвестувати їх в технології наступного покоління.

Шевченко зазначила, що залучити достатню кількість коштів в Україні оператору не вдалося.

"Українські банки не готові були давати нам необхідний обсяг фінансування, ми змушені були шукати інші шляхи залучення коштів ... Нас також не влаштовували умови - висока процентна ставка до 20-21,5%", - підкреслила вона.

Співвідношення ринкової вартості майна, що є предметом угоди, до вартості активів ПрАТ "ВФ-Україна" становило 19,18%.

"Vodafone Україна" за підсумками 2017 року збільшив чистий прибуток на 76% - до 2,2 млрд грн, виручку - на 7,2%, до 11,9 млрд грн.

"Vodafone Україна" - другий за величиною оператор мобільного зв'язку в країні, станом на кінець 2017 року обслуговував 20,8 млн абонентів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: