"Укрзалізниця" вибрала постачальника дизеля

Вівторок, 3 квітня 2018, 16:35
 

ПАТ "Укрзалізниця" 2 квітня провело шість аукціонів із закупівлі дизельного пального загальним обсягом 60 тисяч тонн зі зміною ціни з використанням формули з урахуванням показників Platts.

Про це повідомляє прес-служба УЗ.

Відзначається, що в трьох процедурах на закупівлю по 10 тис тонн кожна перемогу здобуло ТОВ "Анвітрейд". Крім того, переможцями визнані ТОВ "Август Пром", ТОВ "Окко Контракт" і ТОВ "Торговий дім "Сокар Україна". Переможцям торгів направлено повідомлення про намір укласти угоди, очікується підписання контрактів на поставку дизпального за ціною, запропонованою учасниками під час тендерних процедур .

Згідно з даними системи Prozorro, "Анвітрейд" переміг з ціновими пропозиціями 283,99 млн гривень, 279 млн гривень і 277,518 млн гривень відповідно; "Август Пром" - 281,99 млн гривень; Окко - 274,392 млн гривень.

Реклама:

Тим часом, "Сокар Україна" встановила ціну 28,2 млн гривень за ті ж 10 тис тонн по лоту. Таким чином, ціна останнього учасника, швидше за все, є хибною, і він не зможе провести поставку.

"Укрзалізниця" перша і єдина державна компанія України, яка купує дизпальне з використанням формульного розрахунку його вартості. Завдяки цьому європейському досвіду нам вдалося з початку року провести вже дев'ять тендерів на закупівлю 120 тис тонн дизпального. В результаті за діючими контрактами вже вдалося заощадити понад 40 млн гривень", - зазначив в. о. голови правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов.

Нагадаємо, 13 лютого 2018 року "Укрзалізниця" підписала перший договір на поставку дизельного пального із застосуванням формульного ціноутворення.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: