Nestle інвестує 700 мільйонів гривень в модернізацію "Мівіни"

Вівторок, 3 квітня 2018, 15:20 -
 

Nestle, міжнародна компанія у сфері виробництва продуктів харчування та напоїв, до 2021 року інвестує 700 мільйонів гривень в модернізацію виробництва "Мівіни" в Харкові.

Про це йдеться в повідомленні компанії у вівторок.

Проект модернізації складатиметься з двох етапів: трансформації існуючого логістичного центру у виробниче приміщення з подальшою розбудовою необхідної інфраструктури та перенесення ліній виробництва до нового приміщення.

Компанія розпочала підготовку модернізації підприємства "Мівіна" у 2015 році. Фінальний план проекту було затверджено на початку 2018 року.

Реклама:

Майже половина продукції, що виготовляєтеся на фабриці в Харкові, експортуєтеся до країн Європи та світу.

В Nestlé зазначають, що реконструкція та вдосконалення процесів виробництва є необхідним кроком для зміцнення позицій та подальшого розвитку компанії, який підвищить рівень конкурентоспроможності продукції фабрики "Мівіна" на європейському та світовому ринках.

"Реконструкція допоможе нам не лише модернізувати виробництво, зробивши його більш ефективним та автоматизованим, але й значно покращити технології виготовлення продукції. Оновлення рецептур продуктів ТМ "Мівіна", зокрема зниження вмісту жирів продукції, дозволить відповідати критеріям системи оцінки харчових властивостей продуктів Nestlé (Nutrition Foundation), які базуються на дієтичних рекомендаціях Всесвітньої організації охорони здоров’я", – зазначив генеральний директор Nestlé в Україні та Молдові Ансгар Борнеманн.

Nestlé – одна з найбільших компаній світу у сфері виробництва продуктів харчування та напоїв, яка представлена у 189 країнах.

Річний обсяг продажів Nestlé у світі сягнув у 2017 році 89,8 млрд швейцарських франків.

Крім виробництва продуктів харчування, компанія володіє акціями підприємств парфюмерно-косметичної і фармацевтичної промисловості.

Nestlé розпочала свою діяльність в Україні у 1994 році, через чотири роки придбала контрольний пакет акцій ЗАТ "Львівська кондитерська фабрика "Світоч".

У кінці 2003 року Nestlé S.A. придбала 100% акцій підприємства "Волиньхолдинг" (ТМ "Торчин"), у 2010 році – ТОВ "Техноком", виробника продуктів швидкого приготування під ТМ "Мівіна".

У 2012 році у Львові було створено Nestlé Business Service (NBS Lviv), що є одним із п’яти сервісних центрів Nestlé у світі та надає послуги з підтримки підрозділів компанії Nestlé на більш ніж 30 ринках Східної та Західної Європи.

Бізнес Nestlé в Україні представлений наступними напрямами: кава та напої, кондитерські вироби, кулінарія (холодні соуси, приправи, супи,  продукти швидкого приготування) дитяче та спеціальне харчування, готові сніданки, корми для домашніх тварин.

Оксана Пирожок, ЕП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: