Київські ОСББ просять у Кличка 75 мільйонів на тепломодернізацію

Середа, 25 квітня 2018, 15:30
 

Представники київських об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів просять виділити 75 мільйонів гривень з міського бюджету на програму тепломодернізації "70/30".

Про це йдеться у Відкритому листі на ім’я Київського міського голови.

"Сьогодні, коли місто повертає у своє керування теплоенергетичний комплекс "Київенерго", мешканці наших будинків відгукнулися на заклики Київради і КМДА, та готові вкладати свої власні кошти у модернізацію теплопунктів своїх будинків, в утеплення фасадів, модернізацію внутрішньобудинкових мереж", - йдеться у листі.

Підписанти повідомляють, що цього року на фінансування програми передбачено лише 50 млн грн, що вдвічі менше ніж минулого року.

Реклама:

"Зі 119 будинків ОСББ та ЖБК, які стали переможцями конкурсу, грошей вистачило тільки на 64 будинки. 55 будинків Києва залишаються без фінансування міста, що призведе до зневіри громади та неможливості завершення розпочатих енергоефективних заходів", - повідомили підписанти.

"При цьому, на такі ж саме роботи, у домах, де не створені ЖБК та ОСББ, та які не докладають до цих ремонтів жодної копійки, - гроші є", - йдеться у листі.

Нагадаємо, у 2017 році закінчився договір міста з "Київенерго" щодо використання цілісного енергетичного комплексу столиці.

КМДА продовжила дію договору до кінця опалювального сезону 2017-2018 років.

До нового опалювального сезону теплове господарство Києва буде готувати вже комунальне підприємство "Киїевтепломережі". Однак, як виявилося, у підприємства немає для цього повноважень - немає ні ліцензії, ні затверджених тарифів.

Проте міська рада схвалила виділення понад 1 млрд грн на підтримку комунального підприємства в перші місяці роботи.

Рекомендуємо почитати: Новий лайфхак для ОСББ: як отримати 40% компенсації на утеплення будинку

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: