"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Києві готуються підвищити ціну проїзду в транспорті до 8 гривень

Вівторок, 24 квітня 2018, 15:05
 

Комунальне підприємство "Київпастранс" планує підвищити тарифи на проїзд в наземному комунальному транспорті Києва до 8 гривень.

Про це "Українські правді" повідомила прес-секретар підприємства Марина Загородько.

За її словами, це рішення ще не ухвалене, але такі пропозиції вказані у фінансовому плані КП, який уже затверджений.

"Бо у нас собівартість та економічно обґрунтований тариф набагато вищий, ніж чотири гривні. Але рішення про підняття тарифу ще не прийнято. Тому щось говорити про це ще зарано", - сказала вона.

Реклама:

При цьому Загородько не змогла назвати дату, коли рішення про підвищення тарифу може бути ухвалене Київською міською держадміністрацією.

Вона зазначила, що наразі необхідно підвищити тариф на всій категорії наземного транспорту.

У Депаратменті транспортної інфраструктури КМДА "Українській правді" відмовилися коментувати можливе підвищення тарифу у тролейбусах, автобусах, трамваях та інших видах наземного транспорту. Додали лише, що в найближчий час буде оприлюднена заява з цього приводу.

У фінансовому плані КП "Київпастранс" на 2018 рік, затвердженому 23 квітня, вказується, що пропонується підвищити тариф у громадському наземному транспорті до 8 гривень з 15 липня по грудень 2018 року.

У результаті у КП очікують отримати прибуток у 1117,4 млн. грн, що на 59,1% більше, ніж було заплановано у минулому році і на 53,7% більше фактичного показника.

Як повідомлялося, у липні 2017 року Київська адміністрація вирішила підняти ціни на проїзд у метро до 5 гривень, у наземному транспорті до 4 гривень.

Причинами підняття тарифів на проїзд називали зростання цін на пальне, електроенергію, запчастини та збільшення мінімальної зарплати.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!