"Укрнафта" попросила суд зупинити розгляд свого позову до "Нафтогазу"

Понеділок, 23 квітня 2018, 13:55

ПАТ "Укрнафта" попросила Господарський суд Києва зупинити розгляд свого позову до НАК "Нафтогаз України" на вимогу повернути 8 мільярдів кубометрів газу, видобутого нею в 2007-2011 роках.

Про це повідомляє enkorr з посиланням на матеріали суду.

 Відзначається, що позов був поданий 27 березня, а клопотання про припинення - 12 квітня.

Суд задовольнив заяву компанії і зупинив розгляд цього позову до завершення розгляду афілійованих з "Приватом" компаній Littop Enterprises Limited, Bridgemont Ventures Limited, Bordo Management Limited до держави Україна в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма.

Реклама:

Нагадаємо, в кінці березня 2018 року "Укрнафта" розпочала судовий процес проти свого акціонера НАК "Нафтогаз України" щодо газу, видобутого і спожитого населенням у 2007-2011 рр.

Цей позов збігся за часом із закінченням продовженого договору оренди потужностей "Дніпроазоту", на який "Укрнафта" відправляє свій природний газ і переробляє його в аміак.

Раніше "Нафтогаз" заявляв, що готовий викуповувати весь обсяг газу "Укрнафти" за ринковою ціною. 14 лютого голова "Укрнафти" Марк Роллінс заявив, що єдиними покупцями газу його компанії можуть бути або "Нафтогаз", або "Дніпроазот".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: