NASA профінансує розробку роботів для дослідження космосу

Понеділок, 2 квітня 2018, 15:25
 

Космічне агентство NASA профінансує 25 технологічних проектів, які могли б поліпшити космічні дослідження, що проводяться людьми або роботизованими апаратами.

Про це повідомляє Engadget.

Проект Shapeshifter пропонує використовувати безліч роботів, здатних об'єднуватися в різні форми для дослідження Титана, супутника Сатурна.

Проект Biobot пропонує розвантажити астронавтів і перенести систему життєзабезпечення разом з корисними запасами з заплічного простору на окремого робота, пов'язаного зі скафандром астронавта своєрідною пуповиною.

Реклама:

Інші проекти включають Marsbee (рій літаючих роботів, які можуть надавати підтримку марсоходу), SPARROW (робот, що приводиться в рух парою, призначений для дослідження океану), PROCSIMA (променева рухова установка для міжзоряних місій) та ін.

Спочатку кожен з проектів отримає фінансування в сумі 125 тис доларів терміном на 9 місяців, щоб визначити здійсненність концепту.

Якщо проект виявиться життєздатним, команди можуть розраховувати на другий етап підтримки для подальшого розвитку своєї роботи.

Нагадаємо, Маск хоче відправити корабель на Марс вже наступного року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: