Cповіщення про судові справи можна буде отримати в месенджер

Понеділок, 2 квітня 2018, 12:10
 

Українці зможуть отримати сповіщення в Opendatabot про те, що вони є фігурантами судової справи.

Про це повідомляє Opendatabot.

"Існує безліч причин, через які людина може не знати про те, що вона є фігурантом судової справи. Найчастіші причини: суд не відправив повістку, вказана адреса не була вірною, отримувач не проживав за вказаною адресою або поштар віддав повістку іншій людині", - коментує Анастасія Шуберт, керівник юридичного відділу Оланс Груп.

"Раніше була єдина можливість відстежувати ваші судові засідання - самостійно контролювати, чи призначена справа і на коли, а також відстежувати її перенесення", - каже вона.

Реклама:

"Звичайно, контролювати може лише та сторона, яка вже знає про судову справу. Тобто це або позивач, або людина, яка належним чином отримала повістку. Але я не уявляю, як людині, яка не знає про наявність відкритої судової справи, шукати там інформацію", - пояснює Шуберт.

"По суті нова функція Opendatabot - це перша можливість дізнатися про судову справу, якщо вас про це не сповістили в офіційному порядку", - розповідає засновник сервісу Opendatabot Олексій Іванкін.

"За допомогою публічних даних нам вдалося об’єднати інформацію судового розкладу з іншими реєстрами. Відтепер, якщо ви підписалися на свою компанію чи ФОП і в судовому реєстрі з’явиться інформацію про судове засідання - ви отримаєте повідомлення", - додає Іванкін.

Для того, щоб отримувати сповіщення про свої судові справи, необхідно додати Opendatabot в месенджері, ввести своє ПІБ або назву компанії та підписатися на оновлення. Як тільки в судовому розкладі з’явиться інформація про нове судове засідання, де ви є фігурантом, - ви отримаєте сповіщення.

Раніше Opendatabot повідомляв, що 16743 компанії в Україні не вказали своїх кінцевих власників.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: