Кращі світові енергетичні експерти на Першому форумі "Вітер і водень"

Четвер, 19 квітня 2018, 10:00

Перший міжнародний енергетичний форум "Вітер і водень", який відбудеться в Києві 17 травня, об'єднає на одній площадці представників влади, "зеленого" бізнесу України, міжнародні енергетичні компанії, проекти європейської комісії з відновлюваної енергетики, міжнародні енергетичні асоціації та представників міжнародного інвестиційного бізнесу.

Головна тема форуму - розвиток енергетичного комплексу та промисловості України шляхом впровадження та використання потенціалу вітрової та водневої енергетики. Вперше в Україні енергетичний форум підтримують кращі енергетичні експерти та впливові особи міжнародного сектору відновлюваної та нової енергетики.

Олександр Рєпкін, Модератор форуму, - Президент Енергетичної асоціації "Українська Воднева Рада" (інвестор у відновлювальну енергетику та засновник конструкторського бюро, розробки якого спрямовані на підвищення ефективності електростанцій). Впевнений що, "впровадження новітніх технологій в енергетиці є пріоритетом в стратегіях розвитку провідних країн світу. Поєднання вітрової та потужної водневої енергетики дозволить України бути енергонезалежною, долучившись до міжнародного клубу високотехнологічних країн".

Голова правління ГС "Українська вітроенергетична асоціація" Андрій Конеченков зазначає у спілкуванні з нашим кореспондентом, що "за останні роки відновлювані джерела енергії довели свою екологічність і економічність. І одним з головних питань, які будуть розглядатись на форумі, стане питання збільшення виробництва електричної та теплової енергії за рахунок відновлюваних джерел енергії".

Реклама:

Впровадження новітніх джерел в енергетиці та форум підтримують представники державного енергетичного сектору (спікери форуму). Олександр Домбровський, Перший заступник голови Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, народний депутат ВРУ. Він є ініціатором низки законодавчих актів у сфері відновлювальної енергетики, зокрема законопроектів "Про ринок електричної енергії України", "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг" тощо.

"Частка відновлюваних джерел енергії в енергетичному балансі України зростає, але цього недостатньо. Потрібні кардинальні законодавчі зміни у секторі", - зазначає нардеп.

"Світ сьогодні змінюється надзвичайно швидкими темпами, технологічно та інноваційно. Україна повинна бути в контексті трендів, які змінюють світ", - зазначив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Фінансову підтримку новим енергетичним проектам гарантує партнер форуму ПАТ "АБ Укргазбанк", який вже реалізував близько 20 проектів із "зеленої" енергетики загальною потужністю 115 МВт. На форумі про перспективи інвестування розкаже Родіон Морозов, директор департаменту екологічного реінжинірингу та впровадження проектів ресурсозбереження.

Запрошуємо долучитись до першої професійної дискусії на тему промислового впровадження водневої енергії в Україні. На першому міжнародному енергетичному форумі "Вітер і Водень" 17 травня 2018 року. Більш детально - на сайті inef.org.ua.

Також у форумі візьмуть участь більш ніж 20 міжнародних спікерів з водневої та вітроенергетичної галузі Європи та світу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!