Російські санкції проти США вдарять по самим росіянам — Bloomberg

Середа, 18 квітня 2018, 18:15
 

Контрсанкції РФ більше вдарять по російському населенню, ніж по американських компаніях.

Про це пише Bloomberg.

Російські депутати пропонують обмежити імпорт американських продуктів, тютюну, алкоголю та ліків. На думку автора, такі дії не спричинять суттєвих втрат для американських компаній.

"Імпорт американських харчів та алкоголю у 2017 році становив лише 4% від 9 мільярдів доларів товарів, які США продала в Росію", — повідомив аналітик.

Реклама:

В той же час, заборона американських ліків до РФ в першу чергу зашкодить самим росіянам. Адже американські ліки становили близько 13% всього фармацевтичного імпорту Росії.

"Для американської компанії Pfizer втрата Російського ринку на один рік прирівнюється до втрати доходів, які компанія отримує за 5 днів", — стверджує автор.

Він також додає, що російські аналоги американських ліків мають набагато нижчу якість та вплинуть на якість та ефективність лікування російських пацієнтів.

Нагадаємо, в РФ спікер В'ячеслав Володін і лідери чотирьох парламентських фракцій внесли до Держдуми законопроект про відповідні дії щодо "антиросійської політики США".

Нагадаємо, Сполучені Штати ввели санкції проти російських бізнесменів і чиновників з "кремлівського списку".

До санкційного списку, зокрема, потрапили мільярдер Олег Дерипаска і голова ради директорів групи компаній "Ренова" Віктор Вексельберг, який, за оцінками Forbes, є найбагатшою людиною Росії.

Крім того, під санкції потрапили компанії En+, "Ренова", "Русал", "Російські машини", "Рособоронекспорт" і ще вісім російських компаній, а також bfinance, пов'язана з Дерипаскою. Американським компаніям і громадянам заборонено займатися з ними бізнесом.

За один день найбагатші російські бізнесмени зі списку Forbes втратили понад 12 млрд доларів через санкції.

Рекомендуємо почитати: Чорний лебідь для російських олігархів: чому всі говорять про нові санкції США

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!