"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Дуров почав виплачувати гранти в біткоїнах за підтримку Telegram

Середа, 18 квітня 2018, 14:55
 

Засновник Telegram Павло Дуров почав виплачувати біткоїн-гранти адміністраторам проксі-сервісів і VPN, що дозволяють обійти блокування месенджера.

Про це він повідомив на своїй сторінці ВКонтакте.

 

"В рамках Цифрового Опору - децентралізованого руху на захист цифрових свобод і прогресу - я почав виплачувати біткоїн-гранти адміністраторам proxy і vpn. Протягом цього року буду радий пожертвувати мільйони доларів особистих коштів на ці цілі. Закликаю всіх приєднуватися і брати участь - налаштуванням проксі/vpn серверів або їх фінансуванням", - написав Дуров.

Він зазначив, що через дії Роскомнадзора і блокування IP-адрес постраждали безліч сторонніх проектів, які не мають відношення до Telegram.

Реклама:

"Як показала остання доба, в своїй війні з прогресом наглядові органи Росії готові блокувати мільйони IP-адрес хмарних хостингів, незважаючи на втрати сторонніх проектів", - зазначив Дуров.

Нагадаємо, 13 квітня Таганський суд Москви ухвалив заблокувати месенджер Telegram на території Росії за відмову передати ФСБ ключі шифрування від листування користувачів.

16 квітня 2018 року Російські провайдери в понеділок, 16 квітня, почали блокувати месенджер Telegram на території Росії.

Пізніше стало відомо, що Telegram у РФ працює, а сайт Роскомнадзору – ні. Також у користувачів виникли труднощі з доступом до інших ресурсів.

Також Роскомнадзор погрожує заблокувати Facebook.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: