Apple та Google відмовились боротися з кібератаками

Середа, 18 квітня 2018, 14:37
 

Понад 30 технологічних компаній планують оголосити заяву щодо відмови брати участь в кібератаках, організованих урядом будь-якої країни.

Про це повідомляє The New York Times.

Йдеться про атаки на громадян і підприємства всіх країн світу без винятку.

Компанії зобов’язуються надати допомогу країні, яка зіткнулася з подібною атакою в кіберпросторі, незалежно від її причини — це може бути як шахрайство, так і геополітика.

Реклама:

У число підписантів увійшли також такі компанії, як Oracle, Symantec, FireEye, HP, Nokia та Telefonica.

Зазначається, що, попри довгий перелік тих, хто погодився підписати угоду, деякі великі компанії, зокрема Google, Apple та Amazon, наразі відмовляються від нього.

Видання також нагадало, що президент і головний юрисконсульт Microsoft Бред Сміт вже кілька років намагається донести думку про необхідність створення так званої "цифрової женевської конвенції", яка встановить правила поведінки в кіберпросторі.

На думку Сміта, першими підтримати подібну ініціативу повинні саме американські технологічні компанії, оскільки найчастіше саме їхні клієнти стикаються з кібератаками.

"Ця проблема стала набагато більшою, і я думаю, що за останні кілька років ми зрозуміли, що нам необхідно працювати разом", — сказав він.

Рекомендуємо почитати: 15 кроків, без яких Україні не вижити в кібервійні

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: