Монетизацію субсидій для домогосподарств проведуть у два етапи

Середа, 18 квітня 2018, 13:15
 

У Міністерстві соціальної політики планують провести монетизацію субсидій для домогосподарств в два етапи.

Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева в ефірі телеканалу "112 Україна".

"На першому етапі ми плануємо монетизувати субсидії для тих домогосподарств, які мають індивідуальне опалення, тобто використовують газ або електроенергію для опалення приміщень. Ми їм плануємо видавати коштами, встановивши серйозну відповідальність за несплату комунальних послуг", - розповів він.

Другий етап буде стосуватися тих, хто отримує субсидії, проживаючи в багатоквартирних будинках, де є централізоване опалення.

Реклама:

"Там, ми вважаємо, повинні бути спеціальні рахунки, з картками, тому що, якщо ви не платите за житлово-комунальні послуги і у вас індивідуальне опалення, вас виконавець послуги може в будь-який момент просто позбавити цієї послуги. Для того, щоб її відновити, вам треба заплатити", - сказав міністр.

Рева відзначив, що в цьому випадку планується ввести спецрахунок, щоб уникнути випадків, коли за несплату послуг деякими мешканцями багатоквартирних будинків відключають весь будинок.

"Коли ми говоримо про багатоквартирний будинок, якщо ви платите, а ваш сусід - ні, не можна його відключити, а вас - ні, це потрібно відключити весь будинок. Тому тут є проблема. Щоб цієї проблеми не було, - спецрахунок, і людина з цього рахунку буде мати право заплатити за певними рахунками за ті комунальні послуги, які вона отримає", - підкреслив міністр.

За його словами, після закінчення сезону, якщо людина розрахувалася і у неї залишилися кошти, вона може їх зняти і використовувати так, як вважає за потрібне.

Етап, коли кошти повинні направлятися з бюджету не підприємствам, а громадянам, які будуть оплачувати житлово-комунальні послуги, планується ввести з 1 січня 2019 року.

Детальніше про монетизацію субсидій для домогосподарств читайте у статті Економічної правди.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: