В Україні збільшується кількість мільйонерів — ДФС

Вівторок, 17 квітня 2018, 13:25
 

ДФС оприлюднила дані, згідно з якими в Україні з початку деклараційної кампанії подали декларації 1309 мільйонерів - на 43% більше, ніж торік.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної фіскальної служби.

"Доходи в сумі понад 1 мільйон гривень задекларували 1309 громадян. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість таких платників збільшилась на 43%, або на 393 людини", - зазначено в повідомленні.

Підкреслюється, що найбільша кількість громадян, які задекларували доходи в сумі понад 1 млн грн, нараховується в Києві - 615 осіб (майже 47% від загальної кількості), Харківській області - 106 осіб, Дніпропетровської області - 82 особи і Київській області - 69 осіб.

Реклама:

Також, за оперативними даними, станом на 11 квітня 2018 року громадянами подано понад 246 тисяч податкових декларацій про майновий стан і доходи.

Загальна сума задекларованого доходу становить 22,1 млрд грн, що визначається на рівні аналогічного періоду минулого року.

За даними декларацій, задекларовано до сплати 621,5 млн грн, що на 81 млн грн, або на 15%, більше, ніж минулого року.

Сума доходів, які отримали громадяни з доходами понад 1 млн грн, задекларована на рівні 9,3 млрд грн.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року сума задекларованих доходів збільшилася на 3,3 млрд гривень, або на 55%.

Відзначається, що громадянами з доходами понад 1 млн грн задекларовано до сплати податку на доходи фізичних осіб 222,4 млн грн, до сплати військового збору - 25,9 млн грн.

Найбільша сума податкових зобов'язань, визначених за даними декларації самостійно до сплати в сумі, що перевищує 10 млн грн, задекларована мешканцем Києва. Податкові зобов'язання в сумі понад 8 млн грн задекларована двома жителями Харківської області.

Також майже 54 тисячі громадян станом на 11 квітня задекларували право на податкову знижку.

Сума податку на доходи фізичних осіб, що підлягає поверненню, визначена платниками податків, - 106,8 млн грн.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!