Хакери вкрали 2 мільйони доларів в криптовалюті у відеоблогера в прямому ефірі

Вівторок, 17 квітня 2018, 12:20
 

У відомого відеоблогера Яна Баліна під час прямого ефіру зламали гаманець і вкрали криптовалюту на 2 мільйони доларів.

Про це повідомляє The Next Web.

Під час трансляції один з глядачів запитав у чаті, чи знає блогер, що з його гаманця перевели всі токени. Блогер питання проігнорував і продовжив трансляцію.

Через 15 хвилин він перервався, а коли він відновив мовлення через кілька годин, йому прийшло повідомлення, що він вийшов зі свого облікового запису Google і трансляція припинилася знову.

Реклама:

Пізніше Ян Баліна заявив, що стрім довелося перервати через те, що його зламали. Глядачів він просив допомогти відстежити вкрадені монети.

Перевірка транзакцій з гаманця блогера через сервіс Etherscan показала, що майже всі токени вивели з рахунку під час трансляції.

На ньому зберігалося понад 20 млн Nucleus Vision (близько 824 тисяч доларів), 2 млн Pareto Network (близько 144 тисяч доларів) і 1 млн Loom (183 тисячі) і ряд інших монет. Частину з них, за словами Баліна, хакери вже перевели на рахунок криптобірж Binance і KuCoin.

Блогер припускає, що зловмисники зламали його електронну пошту з коледжу, а звідти дісталися в Evernote, де Баліна зберігав ключі від гаманців.

Нагадаємо, влада США готується розглянути нові правила, введення яких призведе до посилення федерального контролю над ринком криптовалют.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: