"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Україні презентують водневу енергетику на першому форумі "Вітер і Водень"

Вівторок, 17 квітня 2018, 09:00

Перший міжнародний енергетичний форум "Вітер і водень" (inef.org.ua) презентує для України новітні технології з виробництва та використання водню як безмежного джерела енергії. Організатори форуму впевнені: поєднання вітрової та водневої енергетики забезпечить збалансований розвиток енергетичного комплексу України та дозволить перейти до сучасної безвуглецевої економіки.

 

Проведення вітроводневого форуму в Україні є підтримкою світової енергетичної ініціативи організації водневих подій, зокрема New Bloomberg Energy Forum , Hydrogen for Sustainable Northern Communities Forum, Czesh Hydrogen Days та інших. На форумі презентують кращі світові практики водневої та вітрової енергетики.

Організатори Першого міжнародного енергетичного форуму "Вітер і водень", Олександр Рєпкін, Президент Енергетичної асоціації "Українська Воднева Рада", та Андрій Конеченков, Голова правління ГС "Українська вітроенергетична асоціація", неодноразово представляли сектор відновлюваної енергетики України на міжнародних форумах. Це дозволить їм залучити кращі європейські практики для організації форуму у Києві.

Захід відбудеться за підтримки Комітету ВРУ з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки, Держенергоефективності та Міненергетики та вугільної промисловості.  На форумі, який об'єднає на єдиній інформаційній площадці міжнародних інвесторів і представників українського ринку електроенергетики, будуть представлені інвестиційні пакети, перспективні альтернативні розробки і вже реалізовані проекти водневої електрогенерації з усього світу.

Реклама:

Тема збільшення частки зеленої генерації та пошуку нових потужних джерел енергій, як водень – актуальні для України та світу. Природні ресурси, такі як вугілля, нафта та газ, що традиційно використовуються в енергетиці, поступово вичерпуються. "Мирний атом", як показує досвід Чорнобилю та Фукусіми, через людський або природний фактор, може призвести до техногенної катастрофи.  Україна знає, що таке енергетична криза. Протягом 2017 року Уряд на кілька місяців вводив надзвичайний стан в енергетиці. Україна готова прийняти сучасні енергетичні виклики та впроваджувати нові технології відновлюваних джерел енергії. Саме вони пожвавлюють розвиток економіки усього світу і створюють додаткові робочі місця.

Тому більшість технологічно розвинених країн світу все більше інвестують в розвиток технологій, що базуються на відновлюваних джерелах енергії. Головна перевага таких джерел - використання енергії довкілля та безпека для природи.

Після освоєння енергії сонця, наступний етап - це воднева енергія. Водень (H2) – найбільш розповсюджений хімічний елемент довкілля на землі та в космосі. Тому його енергія вже сьогодні використовується для випробування водневих електростанцій, водневих підводних човнів, літаків. Крім того, такі автомобільні гегемони, як Toyota, BMW, Honda, Lexus запускають масове виробництво автомобілів на водневих елементах.

Для участі у сучасному енергетичному діалозі запрошуємо на Перший міжнародний енергетичний форум "Вітер і водень", який відбудеться 17 травня 2018 року у Конгресно-Виставковому Центрі "ПАРКОВИЙ".

Подробиці та реєстрація на сайті inef.org.ua

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!