"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Венесуелі запустили нову альтернативну валюту

Понеділок, 16 квітня 2018, 10:35
 

Мерія столиці Венесуели Каракаса почала випуск власної альтернативної валюти, яка називається карибе.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на El Tiempo.

Піти на цей крок влади венесуельської столиці змусило стрімке знецінення болівара, курс якого на чорному ринку коливається в інтервалі між 250 і 300 тис за 1 долар.

Як повідомляється, нова валюта буде використовуватися для покупки продуктів і товарів першої необхідності на спеціальних фестивальних ярмарках, які будуть проходити під егідою мерії протягом місяця. При цьому пункти, в яких болівари можна буде обміняти на банкноти в 5,10, 20, 50 і 100 карибе за курсом 1000: 1, будуть відкриті по всьому місту.

Реклама:

Обмін буде здійснюватися за курсом, за яким 4 червня уряд Венесуели планує деномінувати болівар, прибравши з нього три останніх нулі. Поки ж місцева влада виходять з положення створенням власних регіональних і навіть муніципальних валют. Так в країні вже ходять елорса і паналей, які використовуються для внутрішньокомунальних розрахунків і оптових закупівель продовольства.

Крім того, нещодавно Венесуела стала першою країною, яка запустила власну криптовалюта, забезпечену нафтою - Petro, за допомогою якої уряд в Каракасі сподівається подолати "фінансову блокаду" з боку США.

Після Petro, який підкріплений нафтою, має з'явитись іще одна криптовалюта Petro, підкріплена золотом.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: