"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Британія розглядає санкції проти російських олігархів

Понеділок, 16 квітня 2018, 10:20
 

Влада Великобританії розглядає можливість введення санкцій проти російських бізнесменів.

Про це пише The Sunday Times.

Після отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Юлії минулого місяця Тереза ​​Мей розглядає варіанти заходів у відповідь, в тому числі тиск на російські гроші в Великобританії і нові санкції, відзначає видання.

У публікації зазначається, що Міністерство фінансів США ввело санкції проти 24 російських бізнесменів і чиновників, а також проти фінансових установ, державних і приватних компаній, пов'язаних з Кремлем.

Реклама:

В результаті, за один день найбагатші російські бізнесмени зі списку журналу Forbes втратили більше 12 млрд доларів.

Білл Браудер, британський фінансист, який проводив кампанію за санкції проти Росії через загибель юриста Сергія Магнітського у в'язниці, заявив виданню, що після отруєння в Солсбері нічого не сталося.

"І тепер, коли США запровадили серйозні, важливі санкції, які дійсно б'ють Путіна проміж очей, якщо Тереза ​​Мей не наслідує цей приклад, це розгорне килимову доріжку для подальших інцидентів від росіян, таких, як в Солсбері", - цитує його слова видання.

У публікації в якості тих, кому можна "пакувати свої рублі" згадуються російські олігархи Олег Дерипаска та Віктор Вексельберг, проти яких США запровадили жорсткі санкції, а також Кирило Шамалов, Володимир Богданов, Сулейман Керімов, Ігор Ротенберг і Андрій Скоч.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: