Рубль подешевшав до нових мінімумів

Середа, 11 квітня 2018, 11:05
 

Рубль подешевшав до нових мінімумів з 2016 року через ситуацію навколо Сирії, а також на тлі негативного фактора нових американських санкцій.

Про це повідомляє Reuters.

У парі з доларом рубль досяг гіршого з грудня 2016 роки значення, 64,77, проти євро він сходив на гіршу з березня 2016 року відмітку - 80,15.

Як повідомляється, єдиною значущою підтримкою для російської валюти залишається продаж експортної виручки за вигідним для корпорацій поточним валютним курсом, проте запаси валюти у експортерів обмежені.

Реклама:

Також наголошується, що локальний ринок ігнорує зовнішні формально позитивні чинники, наприклад, дорогу нафту.

Станом на 10 квітня 2018 року, курс євро вперше з 2016 року піднявся вище 78 рублів, а курс долара виріс до 63 рублів через санкції США.

Нагадаємо, Сполучені Штати ввели санкції проти російських бізнесменів і чиновників з "кремлівського списку".

До санкційного списку, зокрема, потрапили мільярдер Олег Дерипаска і голова ради директорів групи компаній "Ренова" Віктор Вексельберг, який, за оцінками Forbes, є найбагатшою людиною Росії.

Крім того, під санкції потрапили компанії En+, "Ренова", "Русал", "Російські машини", "Рособоронекспорт" і ще вісім російських компаній, а також bfinance, пов'язана з Дерипаскою. Американським компаніям і громадянам заборонено займатися з ними бізнесом.

За один день найбагатші російські бізнесмени зі списку Forbes втратили понад 12 млрд доларів через санкції.

Читайте також: Вся кремлівська рать. Хто з росіян потрапив до доповіді Мінфіну США (повний перелік)

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: