"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Швейцарський трейдер продав сільськогосподарські активи в Україні

Вівторок, 10 квітня 2018, 19:25
 

Швейцарський сировинний трейдер Glencore International продовжив поступовий вихід з сільського господарства продажем в другому півріччі 2017 року українських сільськогосподарських активів.

Про це повідомляється в річному звіті компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, Антимонопольний комітет України в 2017-2018 роках видав ряд дозволів на покупку у Glencore елеваторів і агропідприємств.

Крім того, відомство на початку липня 2017 року дозволило компаніям народного депутата Олександра Гереги та його дружини Галини купити у Glencore 10 агропідприємств.

Реклама:

В середині березня того ж року АМКУ дозволив "Кернелу" купити у Glencore 10 агропідприємств.

Glencore Plc в 2017 році відзвітував про чотирикратне підвищення прибутку в 2017 році, при цьому показник став рекордним за всю історію компанії: чистий прибуток збільшився до 5,78 мільярда доларів з 1,38 млрд доларів роком раніше.

Виручка виросла на 34% - до 205,48 млрд доларів. При цьому Glencore скоротила борг майже на третину - до 10,67 млрд доларів.

Glencore International AG - швейцарська трейдингова компанія, один з найбільших в світі постачальників сировинних товарів і рідкоземельних матеріалів.

Компанії Glencore через Amokenga Holdings Limited належить 8,75% акцій корпорації "РусАл" російських олігархів Олега Дерипаски, Михайла Прохорова, Віктора Вексельберга і Леонарда Блаватника.

Як повідомлялося, на торгах 9 квітня акції "Русала" втратили 50% від своєї вартості. Це сталося на фоні повідомлення компанії про можливий технічний дефолт за деякими видами боргових зобов'язань після введення санкцій з боку США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: