Світовий банк проти введення в Україні податку на виведений капітал

Вівторок, 10 квітня 2018, 14:05
 

Введення в Україні податку на виведений капітал замість податку на прибуток наразі є неприйнятним через ризик втрати податкових надходжень.

Таку думку висловив провідний економіст представництва СБ в Україні, Білорусі та Молдові Фарук Кхан на прес-конференції, передає "Інтерфакс-Україна".

"Більшість країн оподатковує корпоративний прибуток і тільки деякі перейшли до оподаткування розподіленого прибутку. При цьому під час такого переходу багато з цих країн втратили істотну частку доходів від оподаткування прибутку. Така втрата зараз неприпустима для України", - заявив він.

Кхан звернув увагу на той факт, що в найближчій перспективі Україні знадобляться значні обсяги фінансування для обслуговування зовнішніх зобов'язань і покриття фіскальних потреб.

Реклама:

"У такій ситуації Україні потрібно зберегти рівень податкових надходжень", - зазначив він.

Нагадаємо, МВФ наполегливо рекомендував Адміністрації президента не вносити на розгляд Верховної ради законопроект про заміну податку на прибуток податком на виведений капітал.

МВФ висловлює серйозну стурбованість з приводу втрат доходів державного бюджету.

Раніше вже повідомлялося, що президент Порошенко відклав подання законопроекту про податок на виведений капітал до парламенту через позицію міжнародних партнерів.

Раніше Порошенко неодноразово називав впровадження податку на виведений капітал одним з головних пріоритетів на 2018 рік.

Однак під час зустрічі із представниками бізнесу президент заявив, що впроваджувати ПНК ще рано.

Детальніше про ситуацію з запровадженням в Україні податку на виведений капітал читайте у статті Економічної правди.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: