"Нафтогаз" може випустити єврооблігації для закупівлі газу

Понеділок, 5 березня 2018, 17:58
 

НАК "Нафтогаз України" не має фінансових проблем із закупівлею газу, але при необхідності може здійснити випуск євробондів.

Про це заявив головний комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко на прес-конференції.

"У Нафтогазу немає проблем з фінансовими ресурсами. У нас відкрита кредитна лінія від Міжнародного банку реконструкції та розвитку, яку ми можемо використати для закупівлі газу у квітні", - сказав Вітренко.

Він зазначив, що наразі кредитна лінія Європейського банку реконструкції та розвитку вже закінчилася, але "Нафтогаз" веде перемовини про відкриття нової лінії.

Реклама:

"У нас зараз йдуть перемовини про відкриття нової лінії. Крім того, Нафтогаз зараз відносно спокійно може вийти на міжнародний фінансовий ринок і, наприклад, випустити єврооблігації на значну суму", - сказав він.

"Всі розуміють потужність і стабільність роботи Нафтогазу, особливо після перемоги у Стокгольмському арбітражі", - зазначив Вітренко.

Як повідомлялося, Нафтогаз і польська нафтогазова компанія PGNiG підписали контракт про термінове постачання газу.

Постачання почалося 2 березня о 6 ранку через вузол Германовіце, який з'єднує польську і українську газотранспортні системи.

Нагадаємо, "Газпром" після рішення Cтокгольмського арбітражу не в свою користь заявив про ініціювання розірвання контрактів на поставку і транзит газу з НАК "Нафтогаз України".

Якщо ви ще не встигли розібратися, чому населення просять економити газ і закривають школи, ЕП допоможе це зробити за 5 хвилин: "Прикрутили". Все, що треба знати про нову "газову війну" і закриті школи

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: