Косюк готовий інвестувати у французьку Doux 76 мільйонів євро - AFP

Четвер, 29 березня 2018, 15:40
 

Французька група LDC і український агрохолдинг МХП одночасно ведуть переговори щодо покупки французької компанії з переробки харчових продуктів Doux.

Про це повідомляє AgroPortal з посиланням на Agence France-Presse.

Відзначається, що в середу, 28 березня, було оприлюднено заяву МХП, яка підтверджує пропозицію і готовність розробити довгостроковий стратегічний промисловий проект підрозділу Doux в регіоні Бретані.

МХП "подав обов'язкову пропозицію для часткового відновлення" Doux, повідомили французькому виданню в українському агрохолдингу.

Реклама:

Зокрема, МХП пропонує перспективу інвестицій на рівні "76 млн євро на будівництво нового заводу в Шатоліне протягом 2 років і для модернізації інших об'єктів".

"Це повна зміна стратегії. Відмовляємося від виробництва заморожених продуктів на експорт, замінивши їх свіжими продуктами для французького ринку", - розповіли в МХП.

Разом з тим, група LDC, яка володіє брендами Loué, Le Gaulois, Maître Coq, Marie і Traditions d'Asie, не розкрила ніяких подробиць про свою пропозицію щодо Doux.

За даними джерел AFP, французька влада підтримують вирішення питання саме за допомогою компанії LDC, почасти через те, що МХП не планує брати на себе підрозділ Chantonnay.

Зі свого боку, влада регіону Бретані заявили про готовність надати до 15 млн євро для підтримки можливого проекту відновлення.

Нагадаємо, у 2017 році виробники курятини отримали половину коштів з програми дотацій з компенсації ПДВ. На таку програму було передбачено в 2017 році 4 млрд грн. З них за січень-жовтень "Миронівський хлібопродукт" Юрія Косюка отримав 1,4 млрд грн, Укрлендфармінг Олега Бахматюка — 517 млн грн.

Наразі агрохолдинг будує у Вінницькій області одну з найбільших в Європі птахофабрик.

У 2016 році МХП запустив завод з переробки м'яса птиці в Нідерландах, інвестиції в проект становили 3,5 млн доларів. У 2017 році компанія у співпраці з європейським дистриб'ютором заснувала м'ясопереробний завод в Словаччині. Обсяг інвестицій - близько 3 млн доларів.

Засновником і мажоритарним акціонером МХП є український бізнесмен Юрій Косюк.

Косюк через компанію WTI Trading Limited володіє 66% акцій МХП.

Як повідомлялося, Косюк увійшов до списку найбагатших людей України за версією журналу Forbes.

Його статок оцінюється в 1,5 мільярда доларів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: