Ryanair: Платити податки? Погана ідея

Середа, 28 березня 2018, 11:10

Ірландський лоукостер Ryanair веде переговори з п'ятьма українськими аеропортами і планує відкриття бази.

Про це заявив виконавчий директор Ryanair Майкл О'Лірі в інтерв'ю ЦТС.

"Ми ведемо серйозні переговори з цілою низкою українських аеропортів. В цьому році полетіти туди ми не можемо, але наступної зими ми купуємо у Boeing додатково ще 50 літаків. І, цілком можливо, що це буде гарною можливістю для українських міст вже влітку 2019 року", - сказав О'Лірі.

"Я думаю, вже через дуже короткий період ми будемо ще в 5 аеропортах України. Але в яких саме, буде залежати від багатьох складових. Переговори - це складний процес. Українська сторона буде працювати теж, і ви побачите результат, і це шлях буде значно коротшим, ніж нам довелося пройти до підписання угод з аеропортами Львів і Бориспіль", - заявив CEO Ryanair.

Крім того, Ryanair планує запустити внутрішні рейси.

"Звичайно, Україна зі своїми розмірами цілком може бути ринком внутрішніх перевезень. Але для цього потрібна ще одна важлива складова - спочатку ми повинні відкрити свою базу в Україні, забазувати тут свої літаки, і тоді можна буде говорити про відкриття внутрішніх рейсів", - додав О'Лірі.

"Ми бачимо в Україні дуже великий потенціал для розвитку, бачимо зацікавленість аеропортів і уряду. З іншого боку, зрозумійте, у нас зараз немає вільних літаків. А ті, що ми отримаємо в цьому році, вже розписані по майбутніх інших базах. Поки ми можемо говорити лише про те, що ці нові літаки літатимуть з баз в інших країнах в Україні. У майбутньому ж, коли прийде час, ми заплануємо такі літаки і для перспективної української бази", - заявив О’Лірі.

На питання, чи має на увазі під собою "базування" податкові виплати в український бюджет, О'Лірі відповів: "О, ні! Платити податки - це дуже погана ідея! (Сміється)".

"Ми зареєстровані в ЄС і є податковим резидентом в Ірландії. Там і сплачуються всі податки. Місце базування не має до цього ніякого відношення. Базування означає, що ми літаємо з такого аеропорту, там ночує літак та екіпажі", - сказав він.

Нагадаємо, 23 березня був підписаний контракт між Ryanair і аеропортами "Бориспіль" і "Львів". Рейси виконуватимуться по 10 напрямках з Києва і за 5 напрямками зі Львова. Початок польотів заплановано на жовтень 2018 року.

З повним переліком рейсів, що будуть здійснюватися з аеропортів "Бориспіль" та "Львів", можна ознайомитися за посиланням.

Рекомендуємо почитати: Сів і полетів: чого очікувати пасажирам Ryanair