Власник "Київстару" звільнив керівника

Вівторок, 27 березня 2018, 15:50
 

Гендиректор нідерландського телеком-холдингу Veon Жан-Ів Шарлье залишає групу, його обов'язки тимчасово виконуватиме голова наглядової ради компанії Урсула Бернс.

Про це йдеться в офіційному повідомленні холдингу, передає Интерфакс.

Холдинг має намір шукати нового CEO, після його призначення Бернс продовжить керувати наглядовою радою групи.

Як зазначає Veon, протягом перехідного періоду глава найбільших ринків холдингу Шелль Мортен Йонсен стане операційним директором групи і допомагатиме Бернс з керівництвом компанії.

Реклама:

У повідомленні Veon не пояснюються причини відставки глави компанії, який керував нею протягом трьох років.

"Це було для мене привілеєм - очолювати Veon в критичний період часу в історії компанії. За останні три роки ми змогли трансформувати групу, я дуже пишаюся тим, чого ми досягли", - прокоментував своє звільнення Шарлье, чиї слова наведені в повідомленні групи.

Жан-Ів Шарлье очолив холдинг в 2015 році після відставки Джо Лундера. До приходу у холдинг топ-менеджер очолював одного з найбільших французьких операторів SFR.

Міжнародна група Veon (раніше - VimpelCom Ltd.) є акціонером найбільшого українського оператора мобільного зв'язку Київстар. Акції групи перебувають в обігу на Нью-Йоркській фондовій біржі NASDAQ.

Найбільшим акціонером Veon є LetterOne, що входить в Альфа-груп Михаіла Фрідмана і партнерів - їй належить 47,9% акцій. Ще 19,7% володіє норвезький холдинг Telenor.

Нагадаємо, чистий дохід АТ "Київстар" за підсумками 2016 року становив 14,96 млрд грн, що на 11% більше, ніж за підсумками 2015 року.

Дохід Київстар збільшився на 10,6% у 2017 році і становив 16,5 мільярда гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: