Батареї Tesla поставили Австралії третину електрики безкоштовно

Понеділок, 26 березня 2018, 09:40
 

Tesla поставила від 30% до 40% електроенергії в Австралію безкоштовно через те, що її акумулятори працюють занадто швидко.

Про це повідомляє TJ з посиланням на Sydney Morning Herald.

Відзначається, що австралійський енергетичний оператор просто не встигає врахувати всю електрику.

Батареї Tesla Powerpack використовуються в Австралії в якості резервних джерел електроенергії, коли генератори з якихось причин перестають працювати або не справляються з попитом. За австралійськими стандартами, у разі відключення електрики енергетичні компанії повинні подати її назад в мережу в проміжку від 6 секунд до 5 хвилин.

Реклама:

Вимоги були розраховані на генератори викопного палива, яким потрібен час для початку роботи, специфікації не враховують можливості сховищ енергії. У Tesla стверджують, що батареї компанії реагують набагато швидше, ніж потрібно: всього за 200 мілісекунд.

Енергія в батареях тримається постійно і компанія просто вмикає її подачу в мережу. Таким чином вся електрика, відправлене в проміжку від 200 мілісекунд до 6 секунд (або навіть більше), занадто "швидка", щоб австралійський оператор зміг її зареєструвати.

Нагадаємо, мільйонер, засновник компаній Space X і Tesla Ілон Маск пообіцяв вирішити енергетичну проблему штату Південна Австралія за 100 днів. Встиг Маск раніше терміну.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!