"Укртатнафта" ініціює спецрозслідування щодо засилля імпортного пального

Четвер, 22 березня 2018, 15:45
 

ПАТ "Укртатнафта" звернулася до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України із заявою про проведення спецрозслідування щодо критичного зростання обсягів нафтопродуктів імпортного виробництва на вітчизняному ринку пального.

Про це повідомляє прес-служба "Укртатнафти".

"Залежність вітчизняного ринку від нафтопродуктів, вироблених в Росії та Білорусі, останніми роками становить 60-80%. А в цілому стрімке зростання імпорту за останні 12 років призвело до повної зупинки більшості українських НПЗ", - повідомляє прес-служба.

"І це при тому, що Енергетичною стратегією України передбачається створення умов для зниження залежності від імпорту на користь використання потужностей власного виробництва та диверсифікації імпорту (не більше 30% з одного джерела)", - додають в "Укртатнафті".

Реклама:

Пропозиція "Укртатнафти" й полягає у поетапному введенні квот та поступовому доведенні частки нафтопродуктів однієї країни (з одного джерела) до 30%. Саме такі умови передбачені й європейською практикою у сфері енергобезпеки.

Варто додати, що такий механізм дозволяє ефективно вирішувати питання енергобезпеки та диверсифікації поставок, уникаючи зростання цін та виникнення дефіциту на ринку.

ПАТ "Укртатнафта"  просить прийняти свою заяву до розгляду Міжвідомчою комісією з міжнародної торгівлі, порушити та провести спеціальне розслідування щодо зростаючого імпорту нафтопродуктів в Україну.

Рекомендуємо почитати: П'ять фактів про українську енергетику, які повинен знати кожен

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: