"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Податковий комітет рекомендує Раді прийняти законопроект про відміну "соєвих правок" за основу

Середа, 21 березня 2018, 18:00

Парламентський комітет з питань податкової та митної політики прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти проект закону 7403-2 щодо деяких питань оподаткування податком на додану вартість операцій з експорту олійних культур за основу.

Таке рішення комітет прийняв на своєму засіданні в середу, 21 березня.

Нагадаємо, що законопроект пропонує відмінити так звані "соєві правки", що передбачають тимчасове скасування повернення ПДВ при експорті сої з 1 вересня 2018 року до 31 грудня 2021 року, ріпаку — з 1 січня 2020 року до 31 грудня 2021 року.

Спершу законопроект не був включений до порядку денного комітету.

Реклама:

Голова податкового комітету Ніна Южаніна сьогодні не планувала розглядати "аграрні законопроекти".

"На сьогодні я можу прийняти єдине рішення. У нас є три аграрних законопроекти на одну тему. Ми їх усі об’єднуємо, готуємо єдиний доопрацьований законопроект в комітеті.

Оскільки в бюджеті 2018-року уже враховано, що виробникам цих культур з 1 вересня 2018 не буде відшкодуватись ПДВ, я надішлю уряду листа від комітету щодо впливу норм законопроектів на бюджет 2018 року. На сьогодні у нас відсутні висновки уряду з цього приводу", - запропонувала Южаніна перед засіданням комітету.

Депутати аграрного комітету, яку були присутні на засіданні, виступили проти такої пропозиції.

В свою чергу члени податкового комітету Андрій Антонищак, Оксана Продан та Тетяна Острікова також запропонували включити в порядок денний усі аграрні законопроекти (7403, 7403-1, 7403-2), які визначають різні варіанти оподаткування експорту олійних, і щоб комітет визначився.

За результатами майже двогодинних обговорень члени комітету проголосували за те, щоб рекомендувати ВР прийняти 7403-2 за основу.

Рекомендуємо почитати: "Соя розбрату": чому аграрії перекривають дороги

Оксана Пирожок, ЕП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: