У Коломойського кажуть, що аудит Приватбанку був "фейковим"

П'ятниця, 2 березня 2018, 15:15
 

Адвокат Ігоря Коломойського спростовує інформацію, викладену в заяві НБУ щодо forensic audit Приватбанку агентством Kroll та висновків про можливе завдання банку збитків на 5,5 мільярда доларів.

Про це повідомляє Finbalance.

Нагадаємо, в січні Коломойський у коментарі для ЗМІ уже спростовував відповідну інформацію.

При цьому адвокат екс-співвласника Приватбанку серед іншого посилається на відповідь НБУ на адвокатський запит, в якій констатується, що Нацбанк передав для ГПУ та НАБУ копії презентації розслідування Kroll, яка була розміщена на сайті Національного банку.

Реклама:

"Згідно з інформацією, отриманою від Національного банку у відповідь на наш запит, результатами розслідування компанії Kroll щодо "Приватбанку" є лише презентація, оприлюднена на сайті Національного банку України", - йдеться у листі адвоката.

"Тобто багатомісячне "незалежне розслідування" компанії Kroll втілилось у презентацію обсягом 7 сторінок, оформлену на бланку Національного банку, а не компанії-виконавця та не підтверджену ані належним чином складеним звітом, ані жодними доказами", - пише адвокат.

Адвокат також переконує, що "ніхто не взяв на себе відповідальності, адже оприлюднений документ не містить підпису будь-якої особи – ні представників Kroll, ні службових осіб Національного банку".

"Таким чином, не існує "незалежного розслідування компанії Kroll", а висновки, оприлюднені Національним банком є завідомо недостовірною інформацією, яка порочить честь, гідність і ділову репутацію І.В. Коломойського", - йдеться у листі.

Як повідомлялося, детективи приватного агентства Kroll після forensic-аудиту банку, який охоплював 10 років діяльності банку, прийшли до висновку, що збитки, завдані Приватбанку в результаті шахрайських дій на користь екс-акціонерів, сягають 5,5 мільярда доларів.

Приватбанк в грудні 2017 року подав позов до Високого суду Лондона проти Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова, а також компаній Teamtrend Ltd., Trade Point Agro Ltd., Collyer Ltd., Rossyn Investing Corp., Milbert Ventures Inc. і ZAO Ukrtransitservices Ltd., які імовірно їм належать або знаходяться під їх контролем.

Позивач домігся, що суд як запобіжний захід видав наказ про всесвітній арешт активів екс-власників банку Коломойського і Боголюбова і зазначених шести компаній на суму більше 2,5 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: