Гройсман вірить, що РФ віддасть Україні 8,5 мільярда доларів

Неділя, 18 березня 2018, 13:15

Росія і, зокрема, компанія "Газпром", винні Україні за різними газовими справами понад 8 млрд доларів і ці кошти будуть так чи інакше виплачені на користь нашої держави.

Про це в ефірі одного з телеканалів сказав прем’єр-міністр Володимир Гройсман, передає прес-служба уряду.

"Ми виграли Стокгольмський арбітраж. Це 2,5 млрд доларів. Ще майже 6 млрд доларів (172 млрд грн) – за позовом Антимонопольного комітету України (за порушення антимонопольного законодавства). Це 8,5 млрд доларів. Вони не хочуть цього виконувати, але куди вони дінуться", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, наприкінці лютого Артбітражна Палата Стокгольму задовольнила позовні вимоги НАК "Нафтогаз України" щодо "Газпрому" через порушення контрактних зобов’язань по транзиту російського газу через Україну.

Реклама:

Суд схвалив рішення про сплату компенсації за  обсяги, які були недопоставлені. Втім "Газпром" не поспішає виконувати рішення суду.

Більш детально про те, чим закінчився спор між двома енергетичними гігантами з урахуванням останнього і попередніх рішень, хто кому і скільки винен, читайте в матеріалі: Нафтогаз vs Газпром: хто виграв битву під Стокгольмом.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!