"План Маршалла": Києву порадили краще освоювати існуючі кредити

Середа, 14 березня 2018, 20:12

Перешкодою для отримання коштів згідно з "планом Маршалла для України" є надвисокий рівень невикористаних коштів з інших кредитних програм, раніше залучених Києвом.

Про це під час XI Форуму Європа-Україна у Польщі заявив екс-прем'єр-міністр Литви Андрей Кубілюс, передає кореспондент "Європейської правди".

"За останні роки з часів Революції для України було відкрито пільгових кредитних ліній на суму біля 8 млрд євро. За ці роки Україна змогла освоїти трохи більше, ніж 1,5 мільярди. І це створює суттєву проблему – коли ми їздимо із презентацією нашого плану, ми чуємо – навіщо давати нові кошти, якщо Київ не здатний використати наявні можливості", - зазначив він.

На думку Кубілюса, проблему "старих грошей" Києву потрібно вирішити найближчими місяцями.

Реклама:

"Уряд має активізуватися й показати, що здатний реалізувати ті проекти, на які вже отримав кошти. Це є обов’язковою вимогою для реалізації "плану Маршала". Більш того – перші результати Київ має показати вже найближчими місяцями", - додав він.

Нагадаємо, раніше про невикористання Києвом 5 млрд євро кредитних коштів заявила заступниця голови директорату Єврокомісії з переговорів щодо європейської політики сусідства та розширення Катерина Матернова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: